Suomeksi

Teosteni tavoitteena on, että katsoja kokee elämyksen joka tarjoaa pakopaikan todellisuudesta ja pakottaa kohtaamaan sen. Piirrän kuvissani tutun ja tuntemattoman raja-alueita. Näennäiset vastakohdat törmäävät kauniissa maisemissa ja hedelmällisen viidakon ytimessä vaanii aina vaara. Paratiisimaisen uima-altaan äärellä on uhkaava tunnelma.

Esitän ikuisen kysymyksen: ”Keitä olemme ja mikä on roolimme täällä”? Kauneus sekä epäjärjestys ihmisissä ja luonnossa käyvät jatkuvaa mittelöä. Kuvieni teemoissa kudon yhteen luonnon kauneuden ja siellä piilevät vaarat, tarinoiden mystiset metsänhenget sekä paikkamme valtavassa kosmoksessa.

Teoksissani aiheet ovat sadunomaisia ja toivon, että niin aikuiset kuin lapsetkin voivat löytää niistä itselleen merkityksellisiä tasoja. Haluan kommentoida ja heijastaa yhteiskuntamme tapahtumia, maailmaamme, sekä suhdetta toisiimme. Lisäksi kommentoin teoksissani vaikutustamme luontoon ja planeettaamme, sekä ilmastonmuutoksen uhkaa.

Teemani sekoittuvat tietoisesti toisiinsa ja kuvat ovat jatkoa edellisiin teoksiini.

Teokset on tehty monivärimetalligrafiikan menetelmällä jossa lopullinen työ muodostuu, kun 2–3 kuparilevylle syövytettyä kuvaa painetaan vuorotellen levyiltä paperille päällekkäin. Teen kaikki metalligrafiikan vedostukseni itse, sillä tämä on tärkeä osa luomisprosessia ja jokainen vedos on uniikki.

Grafiikanpajani sijaitsee Helsingin, Vallilassa.

Haluan ylläpitää metalligrafiikan perinnettä joka mahdollistaa laajan ja täysin ainutlaatuisen kuvallisen ilmaisun. Pyrin tuomaan esille tekniikan monimuotoisuutta ja teknisen taidon merkitystä kuvan lopputuloksessa.
Sari Bremer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s